fredag 1 maj 2009

Sköna maj välkommen..


Igår var det valborg, tid att fira att våren är kommen. Jag och fyra vänner tyckte att det vore en bra idé att hylla och välkomna våren med lite picknick och grillning i det gröna. Sagt och gjort, efter ett besök på ica bar det iväg till Ekudden, vädret var toppen och vi hade alla förutsättningar för en lyckad kväll bland mygg och knott. Väl framme tände vi engångsgrillen och satte oss att invänta den perfekte grillglöden för våra fläskkotletter. Det konstiga var att det aldrig blev någon grillglöd, elden slocknade innan kolet hade börjat brinna och vi fick påbörja ett upplivningsförsök av grillen. Med lite vass, mängder av hushållspapper och barkbitar hade vi snart skapat en egen majbrasa i foliegrillen och satte oss återigen för att invänta glöden. Inte heller den här gången tog kolet eld. Efter ca en halvtimme med konstnant eldande hade kolet fortfarande inte börjat brinna och vi började ge upp hoppet. När folieformen tillslut började smälta och grillen inte visade några som helst tecken på att vilja utveckla grillglöd gav vi upp. Vi dränkte grillen i sjön innan vi hungriga begav oss tillbaka till lägenheten och den gamla trogna stekpannan som aldrig sviker.

3 kommentarer:

Anonym sa...

sicken tur att du kom hit idag och fick några grillade hamburgare - där ser du fördelarna med en elgrill!!fast det förstås - det behövs en jädrans lång sladd ut till Ekudden. kram M

Anonym sa...

Finns det kanske någon batteridriven grill som Du kan prova vid nästa grillparty?
GoS

moa sa...

Elgrill kommer aldrig smaka samma som kolgrill, man vill ju ha den där smaken av tändvätska och sot. Men för all del är det bättre med elgrillat än rått.
Nästa gång tar vi med en riktig grill och stora mängder tändvätska, då kan det inte misslyckas.